Nauskista taas! Kissa Valtonen täällä. Eilen jo ehdittii vähäsen huakasta helpotuksest ku toi Veikkis alko olla jo vähäse pirteempi ja hurista rämisytti Ihmiste jaloissa hyörien ja söi itse pikkuriikkisiä annoksia.
Huakastii vähä liika aikasiin. Puolenyön jälkee Veikkiksen kunto ykskaks huanoni. Pikkukolliparka lysähti taas nököttämää paikoillaa ja henkitys muuttu semmoseks pinnalliseks ja tuskasen oloseks.

Äippä soitti päivystävälle elläinlääkärille ja ekaks kokeiltii antaa Veikkiksel sitä perjantaina saatua masua rauhottavaa lääkettä reilu annos. Ihmiset soitteli ympäri kaupunkii, et mistä löytys pikkuriikkine satsi aspiriini tai tisperiin nimistä koskulääkettä ku mei lääkekaapis ei semmost sit löytynykkää, mut kaikki oli jo nukkuus ja kellää kiinni saadulla ei ollu ku vääränlaisii koskulääkkeit mitä ei saa kisut syädä.
Ei auttanu Ihmiste muuta ku pakata Veikkis autoo ja ajella yömyöhäl lähikuntaa sen päivystävän elläinlääkärin luakse. Veikkis sai koskulääkettä, korttisooni nimistä mömelöä henkitysvaikeuksii ja sit viäl vähäse nesteytystä. Iha kamalan monta piikkii, mut urheesti PikkuVeikka kesti ne ja vaan sen nesteytys piikin aikana yritti vähä sännätä pakosalle.
Elläinlääkäri kuunteli Veikkiksen sytäntä ja sano et lyäntiääni o kummiski hyvä ja ku Veikkis ei ollu menny esmes suustaa sinertäväks nii se merkkaa sitä et saa ilmaa kuitenkin vaik henkitys onki vaikeen kuulosta.

Nyt myö sit ootellaa et tulis äkkiä maanantaiaamu ja se mein peruselläinlääkärin klinikka aukiaa. Äippä sano, ettei se oo kyl eläessää oottanu viikonloppusena maanantaiaamua. Odotelles jatkuu PikkuVeikan pahoinvointi ja mahanrauhotus liäkitys. Ei Veikkis iha voimaton viäl oo, sen verta pontevasti se tappelee lääkkee antamist vastaa. Kaike huipuks toi MiäsIhmine rupes valittaa et sen masu o iha sekasii, et jos siihe o tulos vaik se sama tauti mikä Äipäs oli viäl viime viikol. Nii et tämä kissa on sit ainoo joka ei tääl oo viäl sairastellu. Äippä ei montaa tuntii oo nukkunu viikonlopun aikana ja mie nyt sit yritän piristää Äippää et se jaksas valvoo. Mie jouvun muute yksiksei hoitamaa kaikkia ja se käy kyl tosi rankaks piänel kissalle. Mut kyl mie hoijan tilanteen, jos saan vaa vaik ylimääräsii kinkkusiivuloita. Mut nyt mie meen taas pikku tauolle virkistäytyy tonne partsille. Lepäilen vaik hetkose tual tähystyslaatikon lötköttelyosastos.
Moips ja pysykää terveinä!
Terveisin, Neiti Valtonen

1977552.jpg