Ainekset täydelliseen maanantaihin: hervoton väsymys puuhakkaan viikonlopun ja huonosti nukutun yön jäljiltä, ahdistavan kiireistä töissäoloa, kotimatkalla tavattu fundamentalisti, kaksi mätkähdystä jäisellä kadulla ja kotona kattiskojen valmistelema sekamelska. Siinähän se oikeaoppinen maanantain resepti sitten onkin kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Fundamentalisti muuten keräsi nimiä addressiin, jossa vastustettiin kaikenlaista syntistä nuorisoa turmelevaa maailman menoa, esimerkkinä homoliitot. Minä en kyllä tajua, kuinka se nuoriso siitä turmeltuu, jos Ripa ja Jamppa tykkäilevät toisistaan ja virallistavat sen parisuhteensa. Kysyin sitä addressi-sedältä, mutta en tullut hullua hurskaammaksi. Sain vain luettelon kaikenlaisista muista pöyristyttävistä synneistä, kuten ehkäisy, meikki, hiusvärit, rok-musiikki. Just joo. Minä kun olen aina luullut, että pahuutta olisi toisten satuttaminen, mutta onneksi jotkut ovat ottaneet huolekseen nämä suuremmatkin asiat. Ei kyllä pysty käsittämään.

Kattiskat olivat pesseet keittiön lattian. Eli vesikuppi oli onnistuttu heittämään nurin, samoin ruokakuppi. Erittäin mieltäylentävä kokemus siivota vetistä kissanruokamähmää lattialta. Sitähän oli tietysti pitänyt levitellä ympäriinsä tassuilla. Ilmoitin kyllä kissoille tekeväni niistä vihdoin sen suunnittelemani karvahatun ja korvaläpät, mutta ilmeisesti minua ei oteta ollenkaan vakavasti. Ainakin molemmat kömpivät syliin ja katselivat murpatustani kovin huvittuneesti. Nauravat vain viiksiinsä mokomat.

Väsyttää. Nälättää. Pitänee tehdä asialle jotain. Ruoka parantaa aina fiilistä.

- räytynyt Mörkönen -