Minä en osaa käyttää sukkahousuja. En ymmärrä kuinka monet naiset pitävät niitä koko ajan ja saavat ne pysymään vielä ehjinäkin. Sukkahousuissa oloni on ahdistunut ja tukala, iho suorastaan kirkuu vapautusta moisesta ahdingosta . Ja ne menevät rikki. Jos ei jalkaa laittaessa, niin viimeistään siinä vaiheessa kun jokin hipaisee niitä. Ja kotiin palatessa sukkahousuista on jäljellä yleensä vain riekaleita. Niinpä yleensä pukeudun kyseisiin demonisiin vaatekappaleisiin vain äärimmäisen pakon edessä. Pakoksi luetaan se, että olosuhteiden pakosta joutuu pukeutumaan juhlakolttuun tai vallitseva absoluuttista nollapistettä lähentelevä pakkassää.

Tällä viikolla tein Siperiasta saapuneiden pakkasten kunniaksi poikkeuksen farkkupainotteiseen pukeutumiseeni ja laitoin jalkaan Eskimo-Nanook saappaat, paksun hameen ja paksut sukkahousut. Tuli poikkeuksellisesti jo melkein tyylikäs olo.Ehdin jo ajatella, että paksut sukkikset eivät ole yhtä hankalia tapauksia kuin ohuet lajitoverinsa. Itse asiassa paksukais-sukkikset ovat mukavat jalassa. Mutta rikki ne vaan menevät. Ihan silkkaa ilkeyttään. Eilisten sukkisten silmäpakoon tosin voi olla osuutta eräällä nuorella kissalla, joka tottelee (tai itse asiassa ei tottele) nimeä PikkuVeikka. Mutta tämän päivän sukkiksissa on jo nyplyjä, vaikkei niihin ole osunut yhtään mikään. Paitsi ulkoilma. En ymmärrä. Ilmeisesti sukkahousut eivät vain pidä minusta.

Siperian pakkasia hyödyntäen suoritin myös etnisen puhdistuksen. Kannoimme aamulla sohvatyynyt, vuodevaatteet ja sängyn päiväpeiton parvekkeelle ja jätin pölypunkkiyhdyskunnan julmasti paleltumaan hengiltä. Tosin tässä kävi pieni ajatusvirhe. Ajattelin jatkaa pölypunkkien joukkosurmaa illalla ja viskata petauspatjat yms. vuorostaan parvekkeelle, kun ei sinne kovin hurjasti tavaraa mahdu kerrallaan. Tulipa sitten juuri mieleen, että missähän me nukutaan jos patjat ovat yön ulkona... Ehkä järkevämpi järjestys olisi ollut antaa päiväpeiton ja sohvatyynyjen ulkoilla öiseen aikaan. No, jospa tuota pakkasta riittäisi vielä loppuviikollekin, niin saamme operaation suoritettua.

-Mörkönen nyplyisissä sukkiksissaan-