Lähdinpä Ystävien kanssa käymään kaupungilla suunnitelmana pullakaffet ja siiman osto erästä ripustusoperaatiota varten. Muistuipa taas mieleen miksi en yleensä käy ostamassa mitään joulun ollessa lähellä vaan hankin mieluusti joululahjuksetkin jo hyvissä ajoin.
Pahimman ruuhkan välttääkseen kaikki olivat suunnanneet ostoksille tänään. Kauppojen jonot olivat pitkät kuin nälkävuodet (ei sillä että olisin pahemmin nälkävuosia kokenut ;) ja ihmiset säntäilivät hysteerisinä hyllyjen välissä ja mättivät tavaraa koreihin ja kärryihin. Ehkäpä on jossain tullut ilmoitus, etteivät kaupat ole enää koskaan auki. Me vaan olimme missanneet tuon tuikitärkeän tiedoituksen.
Vastoin kaikkia ennakko-odotuksia selvittiin kaupunkireissusta ehjin nahoin, vaikka muutama hysteerinen autoilija yrittikin liiskata suojatiellä jalankulkijapoloisia. Tosin ehkä se olisi ollutkin armelias teko, suurin osa jalankulkijoista säntäili ympäriinsä ilmeisesti vailla hajuakaan siitä mihin oikein olivat menossa ;) Ja tuntui siltä, että kaupoissa samat hysteeriset jalankulkijat olivat liiskata toisiaan ja tällaiset viattomat sivullisetkin. No, itsepähän kylille änkesimme.

Joulupukkejakin risteili kylillä ristiin ja rastiin. Minulla on lievä joulupukkineuroosi, kun pari vuotta sitten paikallisessa Rismassa tuli joulupukki kysymään minulta mitä Mörköselle kuului. Siis ihan minun nimeä käyttäen. Minä tietysti kelasin kaikki miespuoliset tutut mielessäni läpi, mutten osannut yhdistää pukkia kehenkää tuttuun. Kysyin pukilta:- Kuka sinä oikein olet? Ja vastaus oli : - No höh, joulupukki tietenkin. Minä aloin jankkaamaan: -Mistä sinä oikein tunnet minut? Sain vastaukseksi aina, vaikka kuinka utelin että : - Pukki tuntee tietysti kaikki. Kierreltiin sitten pukin kanssa marketti läpi ja en kyllä ole vieläkään keksinyt kuka ihme se pukki oikein oli. Kai se sitten on uskottava, että oikea joulupukkihan se siellä Rismukassa oli. Aika pelottava kokemus itse asiassa, vaikka sainkin läjän lapsille tarkoitettuja karkkeja siltä pukilta. Olen suhtautunut sen jälkeen hieman varauksella joulupukkeihin.

Tämänpäiväisestä ekstriim-kokemuksesta toipuminen taitaa kyllä vaatia päiväunet.
Mukavaa viikonloppusta ja välttääkää hyvät ihmiset hysteeriaa!
-Mörkönen-