Hätäkeskuksen toiminnasta on ollut kovasti juttua viime aikoina. Ei mikään ihme. Kuulin juuri jutun, joka sai aikaan kylmiä väreitä, vaikka tuskin mikään ainutlaatuinen tapaus onkaan.

Kaverin Taapero oli saanut äkillisen ja oudon sairaskohtauksen. Kaverini oli yrittänyt soittaa hälytysnumeroon ikuisuudelta tuntuneen ajan, mutta ei päässyt läpi. Kaverin mies oli perheen auton kanssa eräällä työpajalla ja ilman puhelinta tietystikin, joten paniikissa Kaveri oli juossut naapuriin (yhä varattu linja 112:en avoinna puhelimessa) pyytämään siellä asuvaa taksiyrittäjää viemään heitä Taaperon kanssa sairaalaan. Taksikuski olikin viettämässä vapaailtaa kotonaan ja lupasi lähteä liikenteeseen, mutta yrittäisi ensin soittaa pelastuslaitoksella työskentelevällä tutulleen. Tämän tuttavan kautta ambulanssi sitten saatiinkiin paikalle ja Taapero äiteineen sairaalaan. Taksikuski oli lähtenyt hakemaan perheen isää sieltä työpajalta sairaalaan ja ei ollut kuulemma suostunut ottamaan minkäänlaista korvausta vapaailtansa menetyksestä.

Onneksi kaikki päättyi hyvin. Taapero on kunnossa ja päässyt jo kotiin sekä Taksikuskikin pelastuslaitoksen tuttavineen on jo käynyt kiitokseksi tarjotuilla pullakaffeilla Kaverin luona.

Mutta mutta...eihän tilanne voi olla sellainen, että on luottaminen siihen että omistaa tuttuja oikeassa paikassa, jotta saa apua tarvittaessa? Toivottavasti saavat äkkiä tilanteen korjattua sekä palkattua lisää väkeä töihin ja apua kaikille ketkä sitä tarvitsevat. Voi vain kuvitella sitä paniikin määrään, jos itse joutuisi vastaavaan tilanteeseen.