Miähen kadottua vuotuiseen jalkapallohäppeninkiin ollaan kattiskojen kanssa vietetty herkutteluiltamia. Syömisen ohessa uppouduin levykaappiin ja löysin monia jo unohtuneita suosikkeja. Ja semmoisiakin levyjä joiden omistamista en enää edes muistanut.
Hassua miten jo aikoja sitten unohtuneitten biisejen soittaminen palauttaa välittömästi mieleen vuosien takaiset fiilikset ja tapahtumat. Suurimman nostalgiapläjäyksen toi Hearthill:n levy, jota nonstoppina soittelemalla sain aikoinaan useammankin ihmisen luultavasti hermoromahduksen partaalle. Anteeksi ihmiset, mutta tuo levy tulee soimaan tulevaisuudessakin usein. Miten ihmeessä olen voinut unohtaa sen?
Levykaapin uumenista tarttui käteen myös Valtava Kääpiö - nimisen yhtyeen levy. Melodia - kappale tuolta levyltä toi salaman mieleen ne kesävestarit, jolloin haahuiltiin ystävien kanssa reilut kolme vuorokautta metsikössä vestarialueen tienoilla ja missattiin lähes kaikki bändit. Hauskaa oli, mutta tietysti voisi kysyä oliko tarpeen maksaa satasia festarilipuista, kun oltaisiin voitu höperrellä lähimetsikössä ihan ilmaiseksikin ;) (Sillon sitä vielä jaksoi.) Mutta Valtava Kääpiö nähtiin. Ja tykästyin. Muistaakohan kukaan muu tuota bändiä?
Töllöstä tuli muuten äsken ohjelma, jonka idea keksittiin yhden kaverin kanssa varmaan noilla samoilla festareilla---eli me laulettais ja ihmiset arvailisi mitä me oikein lauletaan. Ja nyt siitä ideasta on Yle tehnyt ohjelman. Jänskää. Onkohan meidän idea pihistetty vai onkohan ohjelman suunnittelijat juoneet samanlaista pöhkölimppari-koktailia, kun eräät nuoret naiset joskus kesällä tuhatyhdeksänsataayhdeksänkymmentä ja jotain....

Illan jännittävin havainto:alakerran naapurista kuuluu tosi outoja ääniä. Siellä ilmeisesti asuu on jotain elollista asutusta. Törmäileeköhän ne seiniin tai jotain? Vai asuukohan sielläkin kissoja, jotka hoitelevat tuon pattereita päin juoksemisen kuten meilläkin? (Siis tämä äänihavainto ei liity siihen, että soittelisin nupit kaakossa musiikkia. Rokkikone on varsin hiljaisena.)
Hmm..elämäni taitaa olla sangen pateettista tätä nykyä ;D

-Mörkönen-