Se o Veikka täs morjes! Tänää oli kiva päivä. Äippä tuli aikas ajois kotii ja sit ruvettii tekee kotitöitä. Mie aina autan Äippää. Ekaks me täytettii tiskikonetta, mie oli esipesijänä ja nualin siäl koneen sisäl astioita puhtaammiks.
Sit me viikkailtii pyykkei. Mie oon vaa nii piäni et en oikei ylettäny kunnol auttaa täs ja Äippä tais luulla et mie vaa leikin niil pyykeil. Jäin sit istuu ja vahtii pyykkikasaa, ettei kukaa vaa tuu sotkee niit.
Sit täytettii se pyykipesukone ja mie autoin ja kantelin kauheesti likasii vaatteita, tosin vahingos vein kyl niit sohvalle enkä sinne kylppärii, mut semmosta sattuu. Sit ku se kone o pessy ne vaatteet nii sit me ripustetaan ne Äipän kans semmoselle telineele kuivamaan. Se onkii tärkee homma. Mie ain istun sen telinee alla ja vahin ettei ne pyykit putoo. Välil koklaan ain tassul et onhan Äippä varmasti laittanu ne kunnol siihe telineelle.
Kotitöit on sit kiva tehä. Ja miusta tuntuu et Äippä ilostuu ku mie autan. Se on kyl nii kiltti, et se ain sanoo ettei miun tarttis auttaa. Mut miepä autan silti. Paitsi jos se kamalista kamalin tulee esiin (toim.huom. pölyimuri).
Valtonen ei auta näis kotihommis. Paitsi se on ain laadunvalvojana ja valvoo et kaik sujuu niiku pittääkin. Valtonen ain sanoo, et se on kaikis tärkein homma.
Mut nyt mie mee kattoo tartteeks Äippä apuu jossai.
Terkuin, PikkuVeikka

 357465.jpg
Kissa-Valtonen valvontatehtävissä.
(Voi eiii, siis mun takapuoli näyttää iha kamalan isolta, toi kuva vääristää mun mittasuhteet!! T:Valtone)