Suolakaivoksen ja tuttavapiirin muutenkin on vallannut joku ihmeellinen masokismi-laihari-epidemia. Yksi epidemian uhri elää ananaksella, toinen selittää kieltäytyvänsä hiilihydraateista, kolmas juo litroittain vichy-vettä ja syö vain raakoja ruoka-aineksia. Ja kaikilla näillä laihiksilla on jokin hienon hieno nimi.

Pahiten sairastuneet ovat muuttuneet jo oikeiksi terveysterroristeiksi. Joku oli leiponut kahvipöytään kakun. Muiden hyökätessä makeankiilto silmissään leipomuksen kimppuun, nämä epidemiapotilaat kiljuvat yhteen ääneen: "Ei kakkua voi syödä, siinä on ainakin kymmenentuhatta kaloria!" Ihan tiedoksi vaan, ei ole tarkoitus syödä koko kakkua. Sitä paitsi tylyä kieltäytyä, kun joku on oikeasti nähnyt vaivaa leipomalla ja roudaamalla sen paakelssin tännekin. Tässä asiassa minä olen ainakin erittäin kohtelias ;)

Kollegan kanssa meillä on tapana viettää perjantaisin herkkueväs-päivä. Tämä on johtanut varsinaiseen kilpavarusteluun, olisihan pettymys jos toisella olisi vielä paremmat eväät. Tänään olin juuri mussuttamassa juustosarvea ja suklaavanukasta, Kollega pisteli suuhunsa tiramisua, kun yksi terveysterroristi tuli taukotilaan ja kiljaisi: "Siis miten te voitte syödä tuollaista! Nuo lihottavat ihan kamalasti ja tuhoavat muutenkin terveyden!" Huokaus. Jos herkkupäivä kerran viikossa tappaa, niin ehkä elämä ei sitten ole elämisen arvoistakaan.

Aloimme Kollegan kanssa jo huolestua. Pohdiskeltiin pelokkaasti jälkiruoka-suitsukkeella, että mitä jos tuo epidemia tarttuu? Joutuuko sitten elämään loppuelämänsä salaatinlehdellä ja kolmella herneellä päivässä? Pelottaa. Epäilimme kyllä myös olevamme immuuneja tälle vaivalle, mutta eihän sitä koskaan tiedä. Kollegan maalaili uhkakuvia, että minulla on jo yksi oire eli siis päivittäiset kävelyretket Suolakaivokselle ja takaisin sekä pitkään jatkunut uinti-innostukseni. Huolestuttavaa.

Toisaalta tässä voisi olla hyvä uusi urasuunnitelma. Taidan alkaa kehittelemään kaikenlaisia dieettejä. Esimerkiksi. Makaroni-tupakki-vesi-mandariini-alkkohooli-dieetti. Tätä on menestyksekkäästi noudatettu luuviuluisina opiskeluaikoina ennen Miästä . Toinen mieleenjuolahtanut ruokavalio voisi olla aakkos-laihari. Siis ei syödä pelkkiä aakkoskarkkeja, vaan joka päivä syödään yhdellä kirjaimella alkavia ruokia. A-päivänä ananasta, B-päivänä banaania, C-päivänä....ööö...tuota..äh...Carambolaa, D-päivänä Dallaspulla jne.jne. (Saa vapaasti lainata jos kyseisen epidemian kourissa on, aloitan oppaiden kirjoittamisen vasta paremmalla ajalla:).

Aurinkoista ja kylmänkirpeää viikonloppua!

Toivoopi: karkkipäivää viettävä Mörkönen