Pääsinkin viikonlopun pikkujoulureissulla niin hyviin joulutunnelmiin, että vuotuinen perinteinen jouluflunssa iski jo nyt. Mielenkiintoista yrittää saada jotain tolkkua Suolakaivoksen tämän hetkiseen kaaottiseen menoon, varsinkin kun kurkkussa asustelee pieni piikikäs kaktus ja tuntuu siltä kuin pää olisi täynnä erikeepperiä.

Viikonloppu oli kyllä mukava, vaikka tauti jo hieman nostelikin päätään. On aina yhtä hauskaa tavata töitten tai opiskelujen takia ympäri maata hajaantunutta ystäväporukkaa. Tuli syötyä, juotua ja tarinoitua ääni käheäksi. Itse asiassa äänipoloiseni alkaa nuhailun takiakin muistuttaa norjalaisen bläk-metalliyhtyeen laulusolisti Harald Belsebuuppia. Hupaisaa raakkua puhelimessa. Herkimmät puhekumppanit varmaan säikähtävät itsensä hengiltä luurista kuuluvaa demonista kähinää. Jotain huvia tässäkin päivässä.

Onneksi on tämmöinen pätkäviikko. Tänään on maanantai, mutta toisaalta mietittynä onkin oikeastaan vähän kuin torstai ja huomenna on sitten jo perjantaifiilis, kun tuo keskiviikko on vapaa. Sitten torstaina onkin taas kuin maanantai, mutta ei kuitenkaan täysin toivoton päivä. Voi lohduttautua sillä että se on kumminkin oikeasti jo torstai. Toisaalta on aika rasittavaa, kun viikon sisällä törmää kaksi kertaa maanantaihin.

Tänään haetaan sitten kattiskat hoidosta. Saa nähdä onko niillä ollut ikävä, vai juoksevatko molemmat hännät sojossa karkuun ja piipittävät: "Me ei haluta kotiin! Täällä on paljon parempi palvelu." Jännä myös nähdä mitä kaikkea PikkuVeikka on saanut tuhottua, ainakin torstaina kun vietiin kissat "mummolaan" se katseli lehtikoria selvästi repiminen ja raastaminen mielessään.

Taidanpa käväistä taukohuoneessa "nauttimassa" kupposen Finnrexiniä, jos se vaikka vähän helpottaisi oloa.  Maanantain jatkoja.

T:Mörkönen ja joulufluntsa