"No, onkos tullut talvi nyt kevään keskelle..."  Kiintoisaa herätä aamulla ja todeta, että on näköjään tullut talvi taas.Muutenkin taas ollut yhtä räpeltämistä tämä oleminen.

Kissa-Valtonen todellakin järjesti hienon näytöksen rokotusreissulla. Aina yhtä hassua seurata miten herttaisesta mietiskelevästä lemmikistä tulee sekunnin sadasosassa karjuva villipeto. Miten 3,8 kiloa painava kissa jaksaakin taistella niin raivoisasti että usealla aikuisella ihmisellä on täyttä tuskaa saada se pideltyä paikoillaan?Mököttävän Valtosen kosto oli karmea. Eilen oli takalistokarvoihin tarttuneet muistot hiekkalaatikkokäynnistä pyyhitty ruokapöytään. Kiitos Valtoiseni. Eiköhän olla jo tasoissa?   Veikka-poika on oppinut taidon. Kirjahyllyn vitriinikaappiin on ollut tapana änkeä turvaan tavaraa, johon kissojen ei todellakaan olisi tarvis päästä käsiksi tai siis tassuiksi.Ei onnistu enää. Veikka keksi että oven saa auki, kun tukee kynnet kaapin oven rakoon ja vetäisee. Kovin onnellinen oli juniorimme tästä taidostaan ja esitteli sitä eilen useaan otteeseen.

Kerrankin sitä on kiitollinen, että Suolakaivoksella on kiirusta ja vajaanaisitusta. Pysyy toimintakykyisenä kun on pakko eikä päässä pyöri koko ajan ahistavana kummitädin kuolema. Vappu ja miniloma menivätkin enemmin ja vähemmin hämmentyneessä olotilassa. Huokaus. Viikon päästä lauantaina olisikin sitten hautajaisten vuoro.  Muita viikon tapahtumia: kompastuin ylipitkien kotihousujeni lahkeeseen ja jouluna telomaani varpaaseen koskee taas. Varvas-polo on jäänyt jokseenkin rujoksi, varmaan se sitten kuitenkin meni poikki taannoisessa rappusrytistelyssäni. Eilen uimahallissa Miäs potkaisi epäonnistuneen ohitusyrityksensä aikana minua käteen. Vahingoksi väitti. Kädessä on hienon hieno mustelma.

Pitäisi vielä saada aikaiseksi kaivaa jostain vaatetta parin viikon päästä oleviin häähässäköihin ja selviydyttävä suht ehjin nahoin Kaivoksen Nipotusosaston virkistäytymispäivästä. Kyseisen päivän kohde tosin on vielä valtiosalaisuuden lailla tarkoin pimennossa.

Että tämmöistä.

-Mörkönen-