Tämän päivän purnausten aika. Vaihtoehtoina on joko rentouttava kirjoituspurnaushetkonen tai sitten pureskelen tietokoneen / puhelimen / jonkin muun palasiksi. Joten tämä lienee työnantajaystävällisempi vaihtoehto.

Ärsyynnyin äsken puhelusta erääseeen ATK-ohjelmistofirmaan. Tuli ylitsepääsemätön ja sangen mystinen ongelma työhön tarvittavan ohjelman kanssa, joten oli aika ottaa yhteys ohjelmistontuottajan ns. auttavaan linjaan. Ilmeisesti monella muuallakin oli ylitsepääsemättömiä ongelmia, jouduin nimittäin kuuntelemaan samaa panhuilulla hymistyä kappaletta luuristani noin miljardi kertaa. Kuka korvaa, jos kyseisen kappaleen tauoton kuuntelu aiheutti lähtemättömän vaurion psyykkeelleni ja kohta möngin työpöydän alle hymisemään ja huojumaan samaa melodiaa?

No, lopulta ohjelmistofirman auttava puhelin vastasi. Äänestä päätellen hyvin nuori mies kuunteli ongelman ja kysyi sitten erinäisiä kysymyksiä: Joko formatoit serverin, deletoit e-päätteen ajoportit ja muuta vastaavaa hepreaa. Selitin ongelman uudelleen hyvin hitaasti ja selkeästi, kun kerta juipin äidinkielenä on heprea. Ei auttanut, poika vain jatkoi heprean puhumista. Tarkastin nopeasti numeronäytöstä, etten ollut vahingossa soittanut Israelilaiseen pizzeriaan, mutta ei. Numero oli oikea.

-Työaikaahan tässä vaan kuluu: tuumailin ja selitin ongelman vielä kerran. Turhaan. Kysyin juipilta mitä kohteliaimmin olisiko siellä ketään  joka puhuisi suomea. Sain hienon selityksen ATK-termistöstä. Äh, minulla oli kovasti paljon muuta tekemistä nuorempana, kuin tappaa virtuaalisia örkkejä tietokoneen näytöllä tai tehdä tietomurtoja Naton koneille. En puhu ATK:ta. Piti lannistua ja pyytää Suolakaivoksen omaa kultaista ATK-miestä soittamaan sinne firmaan. Hän soittikin ja panhuilutuksen jälkeen selitti ongelmamme täsmälleen samoin sanoin kuin minä. Vastaus oli: Kyseessä on firman tuottamassa ohjelmistossa oleva virhe, toimittavat päivityksen pikaisesti. Tuon olisin kyllä tajunnut minäkin....Eli heräsi epäily kyseisen yrityksen toimintametodeista. Yrittävätkö he vain pelotella naissoittelijat pois linjoilta? Vai pelkästään tehdä vaikutusta hienoilla alan termeillä, joista tämmöinen perusräpeltäjä ei kuitenkaan tajua yhtään mitään?

Panhuilu kappale jäi soimaan päähän. Taitaa olla aika mennä tämän musiikin säestyksellä mennä lounastamaan ja kuuntelemaan uusimmat juorut eikun uutiset savutuspaikalle. Päätän raportin täältä Suolakaivokselta tähän.