Pähkäiltiin tuossa ehtoona eräänä Miähen kanssa, mitähän sitä toivoisi ruuaksi viimeiselle aterialle. Siis, jos olisi tuomittu kuolemaan ja saisi ihan oikeasti aivan mitä vaan purtavaa tuolle vihoviimeiselle ruokailuhetkelleen. Televisiovastaanottimessa kyllä joskus väitettiin, että tuomitut eivät saa aina toiveitaan läpi tuon aterian suhteen ja yleensä se on hampurilaisateria.
Asiaa on hyvä pohtia siltä varalta, että jos joskus sattuu matkustamaan ameriikoissa ja vahingossa ampuu jonkun stetsonpäisen punaniskaisen sheriffi-Joen jollain kuumalla ja pölyisellä keskilännen Texaconin huoltoasemalla. Oikeudessa tuomittaisiin kuolemaan ja puolustus yrittäisi turhaan vedota: "Se oli ihan oikeasti vahinko, Mörkönen ei tarkoittanut mitään pahaa ja pitää pienistä pörröisistä eläimistä ja kannattaa maailmanrauhaa".
Minä tuli pitkällisten harkintojen jälkeen siihen tulokseen, että toivoisin viimeiseksi ateriakseni varmaankin ohuen ohuita kanafileepihveja, jotka ruskistettaisiin aidolla voilla. Lisäksi tarjoiltaisiin juustokermakastikkeen kera kypsennettyjä tuoreita vihanneksia ja uusia perunoita tillillä ja voilla. Juomaksi jotain hyvää chileläistä punaviiniä tai jos terveyssyistä vankilaviranomaiset eivät haluaisi alkkohoolia tarjoilla, niin sitten omenaista kivenäisvettä. Jälkiruuaksi haluaisin lakkajäädykettä ja suomalaisia tuoreita mansikoita. Aterian päälle polttaisin savukkeen ja joisin vielä kupposen kahvia. Voittaisin kyllä jonkun nihkeän pikaruoka-aterian 6-0. Miäs ei osannut päättää ja jäi empimään pihviaterian ja läskisoosin välillä ;) Voi kyllä olla, että tuottaisi ylitsepääsemättömiä hankaluuksia saada haluamani raaka-aineet rapakon taakse. Ehkä on vaan parasta pysyä turvallisella Euroopan kamaralla.

Tästä ruokamietinnöstä tuli muuten taas kirkuva nälkä. Taitaa olla aika valmistaa jotain pikkupurtavaa. Tämän aasinsillan kautta päästäänkin tärkeään aiheeseen eli suolentoimintaan. Polgaran blogissa todettiinkin suolentoiminnan olevan niin tärkeä aihe, että siitä kannattaa turhia kainostelematta raportoida lähimmäisten iloksi. Suureksi riemukseni voin raportoida, että hyvin toimii! :D
Nyt syömään, jotta turvataan tämän toiminnan jatkuvuus.
-nälkäinen Mörköinen-