Taisin suututtaa tuttavan, jota myös Ankeuttajaksi kutsutaan. Ankeuttaja soitti äsken ja selitti ostaneensa jonkin kristallikiven. Kristallikiveä voi pitää työpöydällä ja siinä se sitten suojelee pahoilta hengiltä, pahansuovilta ihmisiltä ja demoniselta ilmapiiriltä. Ankeuttaja suositteli myös minulle samanlaista kristallia. Kun kysyin, että miten sitä kristallia käytetään...heitetäänkö sillä päähän niitä demonisia ihmisiä? Ankeuttaja taisi pahastua jostain syystä kysymyksestäni. Puhelu ainakin päättyi sangen nopeasti. Minusta se oli aika hauska ajatus. Täällä Nipotusosastollakin kävisi aikamoinen kopse, kun kristallikiviä satelisi ilmassa. Jäi nyt kyllä vaivaamaan se miten sitä kiveä käytetään. Pitäisiköhän se hankkia?

Ankeuttaja on aika...hmmm...tuota...mielenkiintoinen tuttavuus. Ankeuttajalta sain tietää mm. olevani henkistynyt ihminen. Kerran nimittäin Ankeuttaja kysyi mikä on toteemieläimeni. Hätäpäissäni sanoin sen olevan torakka. Ankeuttajasta torakka oli hieno toteemieläin. yleensä ihmiset kuulemma sanovat toteemieläimikseen vaikkapa tiikerin, mutta torakan kaltainen pieni toteemieläin on yleensä korkeamman henkistymisen merkki (tai jotain sinne suuntaan, putosin keskustelun aikana hieman kärryiltä).

Nimensä Ankeuttaja on saanut kyvystään ankeuttaa mikä tahansa juttu. Jos esimerkiksi Ankeuttajalle sanoo, että päätä särkee, vastaus on: Ajattele, että maailmassa on kuitenkin ihmisiä joilla ei ole päätä. Tai jos kertoo löytäneensä jotain kivaa, oli se sitten oma asunto / uusi paita/ hyvä kirja tai levy, niin saa vastaukseksi selvityksen kuinka monta nälkäänäkevää silläkin rahalla olisi voinut pelastaa (tietysti tottahan se on, mutta ankeuttaa silti). Viimeeksi sain Ankeuttajalta puhuttelun, kun olin tehnyt banaanipiirakan ja paljastui etteivät banaanit olleet reilun kaupan banaaneja. Olisi kuulemma pitänyt jättää banskut ostamatta, jos tarjolla ei ole kuin epäreiluja yksilöitä.

Minkähän takia sitä ei vain viitsi sanoa epämieluisille tuttavuuksille suoraan, että olet ikävä ihminen ja minä en enää leiki sinun kanssa?

-ankeutunut Mörkönen-