Siistii. Enää jokunen yö ja sit on joku jouluksi sanottu juttu tulossa. Se on aika hyvä homma, ku me kissatkii saaha kuiteskii jotain kivaa lahjukseksi. Vaik semmosii ältsin hyvii kisukarkkei tai uusii nahkahiiri, miltä voi heti purra hännät poikki.
Parasta kummiskin on et me lähetään koko porukka maalle joulupyhiks ja Ihmine tos lupaili et mä pääsen joka päivä ulkoilee, jos ei oo ihan karmee ilma. Saakin sit kyl ulkoilla kunnolla toi Ihmine, eikä tartte heti alkaa märisee et se haluu sisälle. Se on aika rankkaa vetää hihnas roikkuvaa märisevää Ihmistä perässä, kun se ei tajuu kaikkein parhaitten hajumestojen eli puskien päälle olleskaa vaan haluis olla ainoastaan ruohikolla tai tiellä. Mut ei pidä antaa pikkuseikkojen häiritä tärkeitä kissamaisia tehtäviä kuten nuuskuttelua.
Veikka ei oo viä tajunnu mikä se semmonen joulu on. Yks päivä se oli avannu eli siis repiny Ihmisen joulukalenterin melkein kaikki luukut. Ihmistä vaa nauratti. Mä yritin selittää Veikalle et ainakii viime jouluna Ihmiset oli tunkenu kaikkii juttui sellasii tosi hauskoihi rapisevii papruihin ja pusseihin, mitä sit sai sen jälkee ku ne oli ottanu ne tavarat pois siält puketeista, vähäsen repii ja sukellella niihi pusseihi. Veikka innnostu heti asiasta, kun kaikenlaine repiminen ja pusseissa olo on sen lemppariharrastuksii.
Nii et sais kyl jo tulla se joulu.
Terveisin, Kissa-Valtonen

PS. Kuulin muute, et Veikka lähtee leikkauksee 28.päivä. Sille tehään yks semmonen piäni napsaus. En kertonu sitä Veikkikselle, kun sitä ois voinu alkaa pelottaan. Oonpas mä kiltti.