Aikamoista hässäkkää koko päivä. Suolakaivoksella piti tehdä töitä koko päivä, eikä ehtinyt rentoutua netissäkään. Hirveää. Mitä sanoisi työsuojelu moisesta? Pidin jonotusmusiikkilevyraadin itseni kanssa. Jouduinpa nimittäin soittelemaan eri yritysten asiakaspalveluihin ja kuuntelemaan musiikkia ihan urakalla.
Mm.ohjelmistofirma tarjosi yhä panhuilutusta, ruotsinkielinen lehtitalo jotain hyväntuulista ruotsinkielistä (yllätys!!) iskelmäpoppista (dyy äär soo väänliikt till mei) ja sokerina pohjalla erään konefirman tarjoamat kovaa ja korkealta soivat piippaus-äänet. Hiphei. Niitten piippausten tarkoituksena oli takuulla karkoittaa turhat soittelijat pois linjoilta, jotta yrityksen henkilöstö voisi keskittyä netissä surffailuun ja kahvijuontiin. Hmm. mitenkäs tuo kuulosti jotenkin tutulta....

Tein myös epätoivoisen yrityksen tehdä itsestäni ihmisen näköisen ja kävin kampaajalla. Viimeeksi kun siellä kävin tavoitteena oli hitusen omaa päätä vaaleampi kullan sävy. Tulos oli punainen, joka kyllä sitten melko pian haalistui kohtuullisen kullanvaaleaksi. Tänään saman tavoitteen lopputulos oli vaaleanruskea. Kai se siitä haalistuu. Ja toisaalta, uimahalli vesi tekee tutkitusti vaaleasta päästä soman vihertävän sävyisen. Voisi tietysti alentua pitämään sitä uimalakkia, mutta on niiiiin suuri kynnys esiintyä munapäänä. Munapäältähän siinä hatussa näyttää.

Kohta pitäisi ottaa suunta kohti uikkihallia. Ulkona sataa, joten todennäköisesti uimalla rentoutumisen voi unohtaa ja keskittyä sen sijaan raivarien saamiseen. Huonoilla ulkoilukeleillä kaikki kaupungin asukkaat ahtautuvat samaan aikaan uimaan ja siellä sitä sitten porskitaan kuin sardiinit purkissaan. Ärsyynnyn aina, kun jossain on tungosta. Viime kerralla olin jo purra 1) setämiestä, joka ui maailman hitaimmin eikä päästänyt millään ohitsensa---liikenteestäkin tuttu ilmiö, 2) kahta rupattelijanaista, jotka pälättivät rinnakkain radan tukkeena--olisivat menneet vaikka kahville, eikä uimaan yhdessä, 3) pariakymmentä pomppivaa ja kirkuvaa pygmiä, 4) useaa "apua ei voi kastella päätä, tukka kastuu ja meikit leviää"-neitosta. Yhtä raivokasta menoa on varmaan tänääkin luvassa.

- kärttyinen silakka-Mörkönen -