Katselin televisiovastaanottimestamme jonkin supersankari-ohjelman mainosta ja alkoi kovasti mietityttää eräs asia. Jos nyt sattuisi niin, että voittaisi lähikaupassa arvonnan ja saisi palkinnoksi valita ihan minkä tahansa supervoiman elikäs yliluonnollisen kyvyn, niin mitäköhän sitä valitsisi? Jos ehtona olisi, että sitä kykyä saisi käyttää vain omaksi huvikseen eikä esimerkiksi maailmojen pelastamiseen. Muutenhan olisi helppo valita joku yleishyödyllinen kyky parannella vaivoja pelkällä hipaisulla.

 

Ensiksi ajattelin, että haluaisin ehdottomasti lentokyvyn. Mutta siinä kävisi kuitenkin niin, että metsästyskaudella innokkaat Rötkösuon Erämiähet ampua posauttaisivat minut ylisuurena sorsana alas, kun olisi lentelemässä. Ei hyvä. Pataan päätyminen olisi varsin kurja loppu.

Ehkä kuitenkin olisi mukavampaa osata lukea ajatuksia. Siinä on vaan se paha puoli, että jos sitä ajatustenlukukykyä ei saisikaan niin halutessaan ns. pois päältä. Vähänkö alkaisi ärsytää, kun joutuisi koko ajan kuuntelemaan ihmisten tuumailuja. Kerrostalossa kun asutaan, niin saisikohan sitä edes nukuttua, kun naapuri alkaisi seinän takana yöaikaan pohdiskella oikein kovasti. Kun ei se kuitenkaan miettisi mitään mielenkiintoista.

Ajan hallitseminen tuntuu kyllä aika hyvältä valinnalta. Kaikissa tylsissä tilaisuuksissa ja tilanteissa voisi nopeuttaa aikaa.  Ja äärimmäisen tärkeisiin juttuihin, kuten aamu-uniin voisi järjestää lisää aikaa.  Toisaalta tuntuisiko se kiva aika sitten enää niin kivalta, jos ei vastapainoksi oli tylsääkin välillä? Yksi hienoimpia fiiliksiähän on se, kun vihdoin ja viimein pääsee pois jostain kurjasta ja tylsästä paikasta "vapauteen".

Hankalaa on…Tätä pitää harkita hyvin tarkasti ennen kuin osallistuu tuollaisiin arvontoihin

-Mörkönen-