Mielikuvitus on kovilla, kun joutuu keksimään itselleen tekemistä loputtoman pitkien tai ainakin sellaiselta tuntuvien Suolakaivos-päivien ratoksi. Olen tehnyt tutkimusretkiä Kaivoksen tuntemattomampiin osiin ja vaellellut paperinippu kainalossa pitkin autioita käytäviä. (Paperinippu on sen puoleen mukana, että kukaan ei voi olettaa ettei kiireisen näköisenä papereita raahavalla ihmisellä ole oikeastaan yhtään mitään tekemistä, jos nyt sattuisi niin hassusti, että käytävällä tulisi joku vastaan ;) Olen myös todennut, että maailmasta löytyisi varmasti triljoonia mielenkiintoisempia tutkimuskohteita, kuin Suolakaivos. Täältä ei löydy yhtään mitään jännittävää. Tai muutama sellainen lukittu ovi löytyi, johon avaimeni ei sopinut. Siellä varmaan olisi jotain kiinnostavaa.

Vielä on jäljellä otsikossa mainittu aika Suolakaivoksen kesää ennen lomaa. (Viikonloppuja en ottanut mukaan laskelmaan, ne hurahtavat ohi kumminkin kuin paikallisliikenteen bussi).

Taidanpa nyppiä tänään uudelleen kukkasia, jos vaikka kuivia lehtiä olisi ilmestynyt lisää. Ehkä tuo käytäväharhailu olisi jännittävämpää, jos siihen kehittelisi jonkun mukavan liveroolipelin itselleen. Tai sitten treenaan silmät auki tietokoneen edessä nukkumista, se on äärimmäisen hyödyllinen taito. Viime kesänä pihalla seikkaili oravia, nyt niitäkään ei ole näkynyt. Ovat varmaan löytäneet uuden mielenkiintoisemman kodin itselleen.

-työn raskaan raataja, Mörkönen-